ToFFE! pleinen

ToFF! zal uit 6 thema pleinen bestaan.

  1. ToFFE! brood, pasta en pizzaplein, hier zullen producenten, leveranciers en verkopers van brood, pasta en pizza, hun gerelateerde producten aanprijzen en het verhaal erachter vertellen. De bezoeker kan hier al wat hij ziet en ruikt kopen én bij de ToFFE! Brasserie kan de bezoeker sandwiches met de meest avontuurlijke creaties bestellen voor directe consumptie.
  2. ToFFE! vleesplein, hier zullen producenten, leveranciers en verkopers van vlees en vlees gerelateerde producten hun waar aanprijzen en hun verhaal vertellen. De bezoeker kan hier al wat hij ziet en ruikt kopen én bij de ToFFE! Brasserie kan de bezoeker verschillende vleesgerechten bestellen voor directe consumptie.
  3. ToFFE! Agro-foodplein, hier zullen boeren en tuinders mondeling en visueel de consument meenemen in het gehele teelt, verwerking en verkoop traject. Verder zullen landbouw organisaties zoals de LLTB en het LAJK de consument uitvoerig informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast wordt er tijdens elk ToFF! evenement een ToFFE! Agro Award uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer uit de regio.
  4. ToFFE! Jongeren Educatieplein, hier zullen jongeren door sportcoaches en voedingcoaches door een doolhof van gezonde voeding begeleid worden. We proberen de jongeren hier bewust te maken van al het goede wat hier geteeld wordt en dat sporten belangrijk is voor een gezond en langer leven. Een hippe DJ zal voor de nodige actie zorgen en verschillende food en drink stands zullen de jongeren voorzien van lokale gezonde brandstof.
  5. ToFFE! Food en Entertainment plein, Brasserie van +/- 15mtr lang en 5mtr breed waar Chefs met producten uit Limburg en Italië mooie gerechtjes zullen bereiden die aan de bar en aan tafels geconsumeerd kunnen worden onder het genot van sfeervol entertainment uit Italië en Limburg. Daarnaast zullen er op het grote podium regelmatig kooksessie/demonstraties gehouden worden waarbij het publiek actief wordt betrokken.
  6. ToFF! Wijn en Bierplein. Door bekende wijnexpert wordt een Limburgs en Italiaans wijnplein ingericht waar men kan proeven van de beste wijnen en luisteren naar de mooiste verhalen die komen kijken bij het maken van wijn. De Gulpener bierbrouwerij zal in het biertheater de bezoeker meenemen in de geschiedenis en het heden, uiteraard wordt er geproefd van de lekkerste speciaal biertjes.

O ja, op zaterdag avond is er een ToFFE! buitenbios én op zondag beginnen we met een uitgebreid ToFF! Moederdag-ontbijt, bereid door onze Chefs.

 

Het definitieve programma en prijzen hopen we eind februari te kunnen publiceren.