Verplaatsing ToFF! de tweede editie

Wat is er in korte tijd veel veranderd. De wereld staat stil, de lente ontspringt, terrassen zijn leeg, binnensteden ogen verlaten. De vraag is: hoe komen we uit deze coronacrisis? De enige troost die we hebben – en dat geldt voor iedereen – we kunnen het niet veranderen dus laten we maar het beste er van maken.

Onze woordenschat vergroot

In een korte tijd is onze woordenschat uitgebreid met een aantal nieuwe uitspraken. Enkelen worden later ongetwijfeld toegevoegd aan de Dikke Van Dale. Denk aan: anderhalvemetereconomie, intelligente lockdown of de uitspraak van Rutte “Met 50 procent van de kennis moeten we 100 procent van de besluiten nemen.”

Nieuwe gezichten

Opeens hebben de bekende Nederlanders een ander gezicht gekregen. Waar ‘vroeger’ Mathijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, Linda de Mol en Johan Derksen de tv beheersten zijn het nu Irma Sluis (gebarentolk), Ab Osterhaus (viroloog) en Jaap van Dissel (directeur RIVM) die ons elke dag vertellen wat te doen en wat de verwachtingen zijn.

En ToFF! dan?

In zo’n tijd moeten wij dan beslissen of ToFF! in juni doorgaat of niet. Wij gaan niet afwachten en willen het risico niet lopen dat mensen samen op het veld staan en later ziek worden. Daarom hebben wij na gesprekken met én reacties van verschillende Ambassadeurs besloten ToFF! te verplaatsen naar het *weekend van 22 en 23 augustus 2020. De verwachting dat mensen massaal op vakantie gaan naar het buitenland is miniem. En na 5 maanden social distancing (weer zo’n nieuwe term) zijn we weer toe aan een beetje gezelligheid, genieten en samen komen, toch? Al zal er ook nog een uitdaging liggen in het inrichten van een anderhalvemetertoffeditie.

*Uiteraard is genoemde nieuwe datum afhankelijk van de richtlijnen van de overheid.

Blijf gezond, blijf ToFF!